Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Νο 3

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης (ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ Νο 2), σχετικά με τις εκτός έδρας μετακινήσεις και τα προβλήματα που μας δημιούργησε, η απόφαση του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Νοεμβρίου 2008 σας ανακοινώνω ότι εκδόθηκε νέα απόφαση του ίδιου οργάνου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 3 Φεβρουαρίου 2009, με την οποία ανατρέπεται η προηγούμενη που συνέδεε την καταβολή της αυξημένης δαπάνης με μετακίνηση Μηχανικού Πολυτεχνείου ή Μηχανικού ΑΤΕΙ σχετιζόμενη με εκτέλεση έργου και αναφέρει ρητά ότι καταβάλλεται για κάθε υπηρεσιακή μετακίνηση συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των μετακινήσεων εκείνων που αφορούν εκπαιδεύσεις, επιμορφώσεις κλπ.

Εκτός των παραπάνω συνεχίζεται η προσπάθεια προς τα αρμόδια υπουργεία (που ήδη έχουν συμφωνήσει) προκειμένου να προκύψει " ορθή επανάληψη " των ΚΥΑ ώστε να αρθεί οριστικά το πρόβλημα που μας έχει δημιουργήσει η επίμαχη παράγραφος (σημείο 5) του αιτιολογικού σκέλους των ΚΥΑ.

Τέλος η νέα απόφαση το 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου από σήμερα θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ http://www.ntemos.com/jo/news/73-5406-synedriasi.html για χρήση των συναδέλφων προς τις υπηρεσίες εντελλομένων εξόδων.