Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Τελικά οι τοποθετήσεις των Καθηγητών Πε19 και ΠΕ20 στις Κυκλάδες είχαν τις απώλειες τους. Στα νησιά Ανάφη και Σίκινο τελικά πήγαν ωρομίσθιοι και σε όσα δεν τοποθετήθηκαν καθηγητές από τους διορισμούς.
Οι απώλειες στην Ανάφη και Σίκινο είναι ότι οι 2 καθηγητές έχουν τις ώρες όπως ο νόμος ορίζει για τους ωρομίσθιους. Όμως υπάρχει ένας μεγάλος χρόνος με απώλειες ωρών που πρέπει να αναπληρωθεί. Πως όμως θα γίνει κάτι τέτοιο την στιγμή που οι ώρες δεν μπορούν να αυξηθούν στους ωρομίσθιους? Ο μόνο τρόπος είναι να δοθούν κάποιες ώρες από άλλα μαθήματα για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων.
Εγώ αναρωτιέμαι είναι τόσο δύσκολο μερικοί να καταλάβουν τα αυτονόητα? Έχουμε 4 νησιά τα δύο έχουν μαθητές που δίνουν πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα πληροφορικής τα άλλα δύο δεν έχουν πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα πληροφορικής και το ερώτημα είναι οι δύο καθηγητές πληροφορικής που έχουμε σε ποια από τα τέσσερα νησιά πρέπει να πάνε? Αν πείτε “στα νησιά με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα πληροφορικής χάσατε”. Τελικά αφήνονται μαθητές χωρίς να διδαχθούν μαθήματα της τυπικής εκπαίδευσης γιατί?