Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 60/2006

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Άρθρο 3
Χαρακτηρισμός των διδασκομένων μαθημάτων
1. Tα μαθήματα της Α΄ τάξης του Ενιαίου Λυκείου κατανέμονται σε τρεις (3) ομάδες:
α) Η ομάδα Α΄ περιλαμβάνει όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που εξετάζονται γραπτώς.
β) Η ομάδα Β΄ περιλαμβάνει τα μαθήματα Επιλογής που εξετάζονται γραπτώς.
γ) Η ομάδα Γ΄ περιλαμβάνει τα μαθήματα που δεν εξετάζονται γραπτώς, δηλαδή την Αισθητική Αγωγή, τη Φυσική Αγωγή, τις Εφαρμογές Πληροφορικής, και το Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό.
2. Tα μαθήματα των τάξεων Β΄ και Γ΄ κατανέμονται σε τέσσερις (4) ομάδες:
α) Η ομάδα Α΄ περιλαμβάνει τα μαθήματα Γενικής Παιδείας που εξετάζονται γραπτώς.
β) Η ομάδα Β΄ περιλαμβάνει τα μαθήματα των Κατευθύνσεων που εξετάζονται γραπτώς
γ) Η ομάδα Γ΄ περιλαμβάνει τα μαθήματα Επιλογής που εξετάζονται γραπτώς στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και ο βαθμός τους συνυπολογίζεται για την εξαγωγή του Γενικού Μέσου Όρου (Γ.Μ.Ο.) της τάξης.
δ) Η oμάδα Δ΄ περιλαμβάνει τα μαθήματα της Φυσικής Αγωγής, Εφαρμογές Υπολογιστών, Εφαρμογές Λογισμικού και Πολυμέσα − Δίκτυα που δεν εξετάζονται γραπτώς.
3. Το 2ο υποχρεωτικό μάθημα Γενικής Παιδείας επιλογής του μαθητή, που εξετάζεται σε κοινά σε εθνικό επίπεδο θέματα δηλώνεται με αίτηση που υποβάλλει ο μαθητής ή ο κηδεμόνας του (εφόσον ο μαθητής είναι ανήλικος) στο σχολείο του σε χρονικό διάστημα που

Άρθρο 15

ΙΑ. Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, Τεχνολογία Υπολογιστικών Συστημάτων και Λειτουργικά Συστήματα.
Η γραπτή εξέταση στα μαθήματα αυτά περιλαμβάνει θέματα θεωρίας και ασκήσεων ή προβλημάτων και είναι κλιμακούμενης δυσκολίας.
α) Τα θέματα θεωρίας αποτελούνται από ερωτήσεις διαφόρων τύπων με τις οποίες ελέγχονται η γνώση και η κατανόηση της θεωρίας, η κριτική ικανότητα των μαθητών, η ικανότητα αξιοποίησης θεωρητικών γνώσεων για την αξιολόγηση δεδομένων και την εξαγωγή συμπερασμάτων και η δυνατότητα παρουσίασής τους με σωστούς επιστημονικούς όρους και σωστό γραπτό λόγο.
β) Τα θέματα ασκήσεων ή προβλημάτων στοχεύουν στον έλεγχο της ικανότητας του μαθητή να χρησιμοποιεί, σε συνδυασμό, γνώσεις ή δεξιότητες που απέκτησε για την επίλυσή τους.

1. Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον
Η γραπτή εξέταση στο μάθημα αυτό περιλαμβάνει ένα (1) θέμα θεωρίας και τρεις (3) ασκήσεις ή προβλήματα σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και τις εφαρμογές του. Η βαθμολογία προκύπτει κατά 40% από το θέμα της θεωρίας και κατά 60% (3x20%) από τις ασκήσεις ή τα προβλήματα.

2. Τεχνολογία Υπολογιστικών Συστημάτων και Λειτουργικά Συστήματα
Η γραπτή εξέταση στο μάθημα αυτό περιλαμβάνει τρία θέματα θεωρίας και μία άσκηση ή πρόβλημα σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και τις εφαρμογές του. Η βαθμολογία προκύπτει κατά 60% (3x20%) από τα θέματα της θεωρίας και κατά 40% από την άσκηση ή το πρόβλημα.

ΙΒ. Πολυμέσα – Δίκτυα, Εφαρμογές Λογισμικού, Εφαρμογές Πληροφορικής – Υπολογιστών.
Τα μαθήματα αυτά δεν εξετάζονται γραπτώς. Θέση γραπτού βαθμού επέχουν σε αυτά οι βαθμοί σχετικών ατομικών ή ομαδικών εργασιών που ανατίθενται στους μαθητές στο πλαίσιο των μαθημάτων αυτών.

ΙΔ. Τεχνολογία (άλλων κλάδων που πολλές φορές μας το αναθέτουν, καμία ανάθεση)
Το μάθημα αυτό θεωρείται ως γραπτώς εξεταζόμενο μάθημα και θέση γραπτού βαθμού επέχει ο βαθμός ατομικής εργασίας που ανατίθεται στο μαθητή στο πλαίσιο του μαθήματος αυτού.

ΙΕ. Τεχνολογία Επικοινωνιών (άλλων κλάδων που πάντα μας το αναθέτουν, Β’ Ανάθεση)
Η γραπτή εξέταση στο μάθημα αυτό περιλαμβάνει ερωτήσεις δύο κατηγοριών. Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται ερωτήσεις (όχι λιγότερες από δύο) που μπορούν να αναλύονται σε υποερωτήματα και ελέγχουν την κατοχή της διδαχθείσας ύλης και την κατανόησή της και στη δεύτερη ερωτήσεις (όχι λιγότερες από δύο) που ελέγχουν τη συνθετική και κριτική ικανότητα του μαθητή και απαιτούν συνδυασμό γνώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: