Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

TO BLOG ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Συνάδελφοι ξεκινώντας η νέα χρονιά διαπιστώθηκαν πολλά προβλήματα στον κλάδο μας αρχής γενομένης με τις ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ και μετά με τις ανακλήσεις του τριώρου από τους υπεύθυνους ΣΕΠΕΗΥ των ΣΕΚ. Κάτω από αυτήν την κακή εικόνα ενός "Μαύρου Σεπτέμβρη" θα ήθελα να ξεκινήσουμε την επικοινωνία μας. Θα θέτονται ζητήματα τα οποία θα συζητάμε και ευελπιστώ να βρίσκονται λύσεις σ' όλα τα θέματα επιστημονικά, παιδαγωγικά, διοικητικά και όποια άλλα νομίζουμε ότι έχουν ενδιαφέρον με τον κλάδο μας και την ειδικοτητά μας.
Ενα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι ότι βλέπω πολλούς συναδέλφους να βρίσκονται σε γραφεία και δεν θέλουν να ξεκουνήσουν, τους ενημερώνω ότι αυτό σε βάθος χρόνου είναι εις βάρος τους και κάποια στιγμή θα χρειαστούν την εμπειρία αλλά και την προυπηρεσία σε τάξη και τοτε θα καταλάβουν το σφάλμα τους αλλά τότε θα είναι πού αργά, ας πάρουν κάποιες ώρες (2 -4 είναι πολυ καλά) σε ένα σχολείο είναι πολύ καλά για εμπειρία και προϋπηρεσία.
Επίσης ένα άλλο θέμα που απασχολεί πολλούς συναδέλφους κυρίως νεοδιόριστους ότι πηγαίνοντας σε κάποιο σχολείο ο διευθυντής τους φορτώνει ΟΛΕΣ τις εργασίες που έχουν να κάνουν με Η/Υ. Αυτό είναι άδικο αφ' ενός και αφετέρου όσοι το δέχονται δημιουργούν ένα κλίμα για τους επόμενους που θα γίνει αφόρητο αφού διοικητικοί υπάλληλοι δύσκολα θα προσληφθούν στα σχολεία. Βέβαια ο υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ βάση τις εγκυκλίου Γ7/100084/25-7-2008 (ανακοινοποιημένη στο ορθό στις 15-09-2008) δεν αναλαμβάνει καμμιά εργασία εκτός εφημεριών. Εχει όμως την υποχρέωση να συντονίζει τις εργασίες ΤΠΕ στην σχολική μονάδα αλλά και να εκπαιδεύει κανένα άλλο συνάδελφο χωρίς πιστοποίηση σε ΤΠΕ για να αναλάβει κάποια εργασία όταν στην σχολική μονάδα δεν υπάρχει κανείς συνάδελφος με πιστοποίηση σε ΤΠΕ. Οι συνάδελφοι που έχουν πιστοποίηση σε ΤΠΕ έχουν υποχρέωση να αναλάβουν εργασίες και αυτοί.
Αναμένω σχόλια και απόψεις για τα παραπάνω ή για νέα θέματα πουθα υποβάλεται εσείς.