Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Νομού Κυκλάδων έκανε ομιλίες στους μαθητές των Γυμνασίων της Σύρου για την Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου (ΑΧΔ). Έπισης στάλθηκε έντυπο με συμβουλές για μαθητές, γονείς και καθηγητές για την ΑΧΔ και κάποια σχολεία σε διάφορα νησιά ζήτησαν αν υπάρχει υλικό μαθήματος για να διδάξουν μια ή δυο διδακτικές ώρες και στα οποία στάλθηκε πλήρες πακέτο με το εκπαιδευτικό υλικό για μαθήμα (σχέδιο μαθήματος, εκπαιδευτικό υλικό διδακτικής ενότητας, διαφάνειες, αφίσα για την ΑΧΔ και συμβουλές για την ΑΧΔ).
Επίσης σε παρελθόντα (Δεκέμβριο 2009) χρόνο έγινε σε αίθουσα των Γυμνασίων ενημερωτική εκδήλωση από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Κυκλάδων προς τους γονείς για την Ασφαλή και Δημιουργική Χρήση του Διαδικτυού και σύζητηση σε ερωτήματα που τέθηκαν στο τέλος της παρουσιάσης.
Σχεδιάζεται να γίνει μια εκδήλωση ανοικτή για την κοινωνία και με σύστημα τηλεδιάσκεψης να μεταφερθεί και σε άλλα νησιά ώστε να έχουμε μεγαλύτερη βάση ενημέρωσης λύνοντας προβλήματα της νησιωτικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: